Kondra Katalin: Józan önkormányzati választást!

Az európai parlamenti választások után, és az önkormányzati választások előtt ismét olyan az ország, mint egy hangyaboly. Csak egy esélyünk van, megint nem kéne elszúrni, – véli az ellenzék, és bizonyos pártok, a siker érdekében cserélgetik jelöltjeiket, közben fittyet hánynak korábbi meggyőződésükre, sőt nem fáj nekik az sem, ha némely korábbi jelölt megsértődik, visszalép, elpártol.

Jelenleg élénk vita folyik a Facebookon, a DK szavazók között arról, hogy kit kéne támogatni. A két főpolgármester jelöltre ráillik a mondás: egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz. Ezért olyan nehéz a döntés! Értelmes érvet vagy ellenérvet senki nem tud felhozni: Legyen kétszer Karácsony! Végre egy nő, bár nem egy Dobrev Klára, de hátha!

Kicsit olyan, mintha a székely bácsit kérdeznék arról, hogy krumpli vagy burgonya legyen-e az ebéd. Mégsem egészen jó ez a példa, a székely bácsi bezzeg tudná a választ: Maradjon inkább a pityóka! –mondaná, mert ismeri a pityókát, nem csak találgatja. Tapasztalta, hogy az az egyik leglaktatóbb eledel, a termesztése sem igényel rendkívüli körülményeket, tehát minden szempontból az egyik legalkalmasabb ebédnek való, ezenkívül sokoldalú, sütve-főzve rengeteg mindent lehet belőle készíteni. A pityóka egy jó szakács kezei között lehet köret, főétel, de még desszert is, sőt a disznók elé vetve sem változik át, akkor is csak pityóka.

Na, valahogy így kéne hozzáállni a politikához kedves DK támogató honfitársak és mindennemű ellenzék! Fogadjátok meg a székely bácsi tanácsát és jelöltjeiteket az előbbi szempontok szerint vizsgáljátok meg. Csak azt válasszátok, amelyik sokoldalú, ám nem kétszínű, változatos, de nem változó, igénytelen, mégis mindent igényt kielégítő, mint a pityóka!

MILHÍR Magazin